Verzekering en vergoeding

Verzekering en vergoeding

Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van de arts naar de fysiotherapeut.
Er is een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben opgenomen dat u wel een verwijzing nodig heeft om de intake, het onderzoek en de behandelingen vergoed te krijgen, ook al is wettelijk bepaald dat u geen verwijzing meer nodig heeft.
Voor aandoeningen die op de “chronische” lijst staan is altijd een verwijzing nodig.
Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoedingen voor fysiotherapie en/of manuele therapie zijn opgenomen in uw polis.

In het algemeen gaan de fysiotherapie behandelingen uit uw aanvullende verzekering, behalve chronische behandelingen. Van de chronische behandelingen gaan de eerst 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering en vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering. Een uitzondering hierop zijn de eerste 9 behandelingen voor incontinentie training, deze gaan ook uit de basisverzekering. Over de behandelingen uit de basisverzekering betaald u uw eigen bijdrage tot een max van 350 euro.

Op Independer.nl vindt u een uitgebreid overzicht van diverse zieketekosten verzekeraars.

Met alle zorgverzekeraars hebben wij een contract gesloten zodat wij uw nota’s rechtstreeks kunnen indienen. U heeft er dan zelf geen omkijken meer naar.
Nogmaals: de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende verzekering.

Mark de Bruine
Geregistreerd Algemeen fysiotherapeut en Manueel therapeut
KNGF: 16414
BIG: 49038534904
KvK: 34379783
Bank: NL19RABO0378523007